Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-03@04:50:42 GMT

کدام پای بسکتبال لنگ می زند؟ (گزارش ویژه)

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۸۸۳۹۱

به گزارش ایلنا، تیم ملی بسکتبال بازی دوم مقابل تونس را هم باخت و زمانی که اکثر جامعه بسکتبال از پیش فکر می کردند برنده این بازی خواهند بود، باخت مقابل نماینده آفریقا باز هم ثابت کرد یک پای بسکتبال ایران می لنگد! اما سوال اینجاست کدام پا لنگ می زند؟ پای بازیکنان یا پای کادر فنی؟

 

اصلا قصد نداریم احساسی بنویسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قصد آن را هم نداریم تیم را تخریب کنیم، روحیه بازیکنان هم اگر قرار به خراب شدن بود بعد از بازی مقابل پورتوریکو ویران شد و متاسفانه دیدیم که همان شکست روی بازی بازیکنان ما  در دیدار با تونس تا چه اندازه تاثیر گذاشته بود.

اما دو جمله پس از دو بازی از سرمربی تیم ملی بسکتبال ایران نقل شده است که ما را به فکر فرو می برد. مهران شاهین طبع پس از شکست برابر پورتوریکو گفت:«اختلافی که با پورتوریکو در ابتدای بازی ایجاد شده بود، طبیعی نبود و بازی باید نزدیک دنبال می شد!»

او بعد از شکست دوم برابر تونس هم گفته است:« پرتاب‌های ۳ امتیازی‌ تونس دور از انتظار بود!»

این دو جمله، دورنمای تفکر کادر فنی یک تیم را نشان می دهد، تفکری که شکست و بی برنامگی در آن غالب است. وقتی سرمربی یک تیم اعتقاد دارد سورپرایز شده و انتظار آن اختلاف امتیاز را نداشته، نشان می دهد ذهنیت او بر بازی و بازیکنان هم تاثیر گذاشته است. شاهین طبع در بازی اول از درخشش بازیکنان خود سورپرایز شد و در بازی دوم هم تونسی ها او را غافلگیر کردند! مگر نه آنکه یکی از وظایف کادر فنی آنالیز رقیب است؟ چطور می شود از شوت های حریف غافلگیر شویم؟

اکثر جامعه بسکتبال اعتقاد دارند که ایران باید برنده نبرد با پورتوریکو لقب می گرفت. بازی نخست را واگذار کردیم در حالی که 99 درصد زمان بازی، ایران برنده بود و تنها یک درصد (40 ثانیه) حریف توانست با ایران مساوی کند و بعد تیر خلاص را شلیک کند. جایی که 78 بر 81 از ایران پیش افتاد و سه امتیازی حدادی نتجه را در امتیاز 81 مساوی کرد اما 4 ثانیه زمان فقط برای پورتوریکو کافی بود تا 2 امتیاز برتری را از آن خود کند.

آنقدر که شکست برابر پورتوریکو دل جامعه بسکتبال را سوزاند، باخت برابر تونس آن‌ها را شوکه نکرد. آنهم به دلیل اینکه آن بازی می توانست سرنوشت بسکتبال ایران را تغییر دهد، اگر برده بودیم با اعتماد به نفس و روحیه بهتری مقابل تونس قرار می گرفتیم و توان شکست آنها را هم داشتیم اما چرایی باخت ایران به پورتوریکو به کادر فنی برمی گردد. کادری که برنامه‌‌ای برای لحظات حساس و مدیریت زمان بازی را نداشت تا اختلاف امتیاز را حفظ کند. کادری که تعویض های اشتباه داشت و برد را دو دستی تقدیم ادی کاسیانو، سرمربی باهوش پورتوریکو کرد.

وقتی تیمی در یک بازی 39 دقیقه از حریف خود پیش است و در اکثر دقایق بازی هم اختلاف دو رقمی است نشان از توان بالای بازیکنان آن تیم دارد و اینکه در یک دقیقه بازی را واگذار می کند اگر نشان از بی تدبیری کادر فنی آن تیم نیست، پس چیست؟

اگر بازیکن نمی تواند یار مقابل خود را دفاع کند و از آن ناحیه چند بار گل می خوریم و بازیکن تعویض نمی شود دلیلش چیست؟ اگر بازیکن در دقایق آخر خسته است و توان دویدن ندارد علتش چیست؟ غیر از این است که زیادی از او بازی گرفته شده و کادر فنی به او استراحت نداده تا در دقایق حساس بتواند به کمک تیم بیاید؟ اگر بازیکنی که عملکرد خوبی داشته نیمکت نشین می شود و در مقابل بازیکنی که نه در حمله و نه در دفاع موفق است در زمین می ماند و اشتباه پشت اشتباه می کند، نشان از چیست؟

آیا این ضعف ها ربطی به (یی نان) داور چینی دارد که آقای شاهین طبع اعتراض می کند چرا داور چینی برای بازی ایران گذاشته اند؟! داور چینی باعث شده 18 اختلاف امتیاز از بین برود و ایران شکست بخورد؟!

بازیکنان ما خوب ظاهر شدند، حامد سراسر انگیزه بود و یک بار دیگر نشان داد چه وزنه سنگینی برای ایران است. بهنام یخچالی ثابت کرد که دیگر نمی توان به او لقب جوان را چسباند چرا که پخته تر از همیشه ظاهر شد. صمد نیکخواه بهرامی باز هم در حد و اندازه های کاپیتان بود و تاثیرگذار اما در پست 4 بلاتکلیف بودیم جایی که ارسلان کاظمی می‌توانست کمک تیم باشد اما نبود و همین تیم را بلاتکلیف کرده بود تا هر چند دقیقه یک بار یک بازیکن پست 4 به زمین فرستاده شود. در گارد راس هم مشکل داشتیم جایی که مهدی کامرانی می توانست کمک کند اما نبود تا آن اشتباهات فاحش رخ دهد.

بازی دوم مقابل پورتوریکو هم از همان ابتدا نشان داد که بازیکنان ایران تحت تاثیر باخت بازی اول قرار دارند، نه آن شادابی بازی با پورتوریکو را داشتند نه خبری از آن انسجام بود اما یک نکته مثبت داشت و آنهم بازی آرون گرامی پور بود که ما را امیدوار کرد می توان به حضور او در زیر حلقه  دل خوش بود.

اما در سراسر زمان دیدار با تونس شاهد تیمی بهم ریخته، بی روحیه و بدون برنامه بودیم. با اینکه همه از قبل می دانستند این تیم یک ستاره دارد، یک بازیکن بلند قامت اما برنامه ای برای مهار او نداشتیم. در حالیکه تونسی ها توانسته بودند حامد حدادی را مهار کنند، ما نظاره گر درخشش صلاح مجری بودیم تا جاییکه به او اجازه دادیم بارها به ما شوت سه امتیازی بزند! اینکه از یک بازیکن چند شوت سه امتیازی بخوریم نشان از بی تدبیری کیست؟ در نیمه اول از شوت های تونسی ها غافلگیر شدیم آیا نباید برای نیمه دوم برنامه ای برای مهار آنها می داشتیم؟ دور از انتظار بودن پرتاب های تونس باید تا پایان 40 دقیقه ادامه پیدا می کرد؟ چرا ما مثل سرمربی پورتوریکو برای نیمه دوم به فکر چاره نبودیم؟

حالا شما بگویید کُمِیت تیم ملی بسکتبال کجا می‌لنگد؟ لنگ از آن بازیکنان تیم ملی است یا کادر فنی؟ شاید هم از آن مسئولان فدراسیون است که نمی خواهند حقیقت را ببینند و آن را بپذیرند!
سعیده فتحی

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بسکتبال جام جهانی تونس پورتوریکو حامد حدادی مهران شاهین طبع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۸۸۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یازده ستاره تیم ملی ایران که زود خاموش شدند

در تاریخ فوتبال کشورمان بازیکنان بزرگی داشته ایم که در جوانی و بعضا پایین تر از 20 سالگی، بازیکن ثابت تیم ملی ایران شدند اما به دلایل مختلف مثل مصدومیت، رفتن از ایران و یا افتی غیرقابل انتظار، آخرین بازی ملی شان را در حالی که بسیار جوان بودند انجام دادند.

به گزارش طرفداری، بازیکنان بااستعدادی در تیم ملی ایران داشتیم که می توانستند بعد از 30 سالگی هم در ترکیب تیم ملی حاضر باشند، ولی خیلی زود کنار رفتند. 

تیم منتخب بهترین بازیکنان جوان تاریخ فوتبال ایران و سن برگزاری آخرین بازی ملی آن ها را با هم مرور می کنیم:

دروازه بان:

نیما نکیسا: آخرین بازی ملی او در سن 23 سالگی انجام شد/ در بازیهای آسیایی 98 بانکوک

خط دفاعی:

جواد منافی: آخرین بازی ملی را در 23 سالگی انجام داد/ در بازیهای آسیایی 94 هیروشیما حسین کعبی: آخرین بار در 24 سالگی در ترکیب تیم ملی قرار گرفت/ در مقدماتی جام جهانی 2010 حسن نظری: برای آخرین بار در 23 سالگی برای تیم ملی در جام جهانی بازی کرد/ در جام جهانی 1978 مسیح مسیح نیا: آخرین بازی ملی خود را در 21 سالگی انجام داد/ در بازیهای آسیایی 1974 تهران

خط میانی:

ابراهیم قاسمپور: در 21 سالگی با تیم ملی فوتبال کشورمان وداع کرد/ در جام جهانی 1978 عبدالرضا برزگری: در 21 سالگی آخرین بازی خود را برای تیم ملی انجام داد/ در جام ملتهای 1980 اسماعیل حاج رحیمی پور: در 23 سالگی برای آخرین بار در ترکیب تیم ملی حضور پیدا کرد/ در جام تهران 1354 بهزاد داداش زاده: در 24 سالگی برای آخرین بار در ترکیب تیم ملی حاضر شد/ در بازیهای دوستانه سال 1375 تیم ملی

خط حمله:

حسین فرکی: در 24 سالگی آخرین حضورش در تیم ملی ایران را تجربه کرد/ در جام ملتهای 1980 حسن روشن: در 25 سالگی آخرین بازی خود در تیم ملی را انجام داد/ در جام ملتهای 1980

از دست ندهید ????????????????????????

تونی کروس: پاس گلم جلوی بایرن خیلی خاص نبود شاهکار کارلتو؛ بازهم شکست‌ناپذیری مقابل بایرن بزرگترین بازیکنان ناکام تاریخ لیگ قهرمانان یحیی شکایت کند 5 میلیارد تومان جریمه می‌گیرد

دیگر خبرها

  • کنایه عجیب خیابانی به چهار تیم مدعی!
  • هاشمی: در دفاع خوب نبودیم/ مسئولان آسیا عادلانه تصمیم بگیرند
  • یازده ستاره تیم ملی ایران که زود خاموش شدند
  • تست فنی ۲۵ بازیکن مطرح برای بازی در لیگ کره جنوبی
  • اتفاقی تلخ برای والیبال ایران
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل سپاهان / کدام بازیکنان غایب هستند؟
  • گفت‌وگوی ویژه با مردی که افغانستان را راهی جام جهانی کرد
  • لئو مسی مهمان ویژه NBA شد (عکس)
  • پرسپولیس - سپاهان؛ آدرس دقیق انگیزه